KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

koorproject Iets nieuws beginnen

Koor: Christelijk Gemengde Zangvereniging Looft den Heer
Datum: zondag 23 april 2023 om 15:30

Locatie: Koepelkerk Veenhuizen
Merkebuorren

Beschrijving:

Koorproject ‘Iets nieuws beginnen’
In het kader van Veenhuizen200 wordt in de Koepelkerk in Veenhuizen op zondag 23 april om 15.30 uur het koorproject ‘Iets nieuws beginnen’ door gemengd koor Looft den Heer Wijnjewoude uitgevoerd. De link met Veenhuizen krijgt vooral vorm via liedjes van en door Freddie van der Beek.

Het wordt een muzikaal gevarieerd en inhoudelijk boeiend programma: wat drijft ons in deze verwarrende tijd en hoe kunnen we bemoedigd vooruit kijken.

Aan de hand van liedteksten (van Huub Oosterhuis tot Stef Bos) gaan we van herinneringen naar toekomstdromen. Verbindende woorden helpen ons om de problemen van deze tijd in verband te brengen met bijbelse woorden. Zo staan we stil bij onze herinneringen, zien kansen en mogelijkheden in het heden om daarmee positief bij te dragen aan goede ontwikkelingen in de toekomst. Bij dit alles vertrouwen we op Gods leiding.

Dit koorproject is volledig door eigen koorleden samengesteld, voortkomend uit persoonlijke en met elkaar gedeelde ervaringen. Uit enthousiasme hebben enkele gastzangers en muzikanten aangehaakt. Reken op een verrassende en positieve belevenis.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Annejaap Soldaat.