KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

The Long Day Closes

Koor: Kamerkoor Collegium Vocale Zutphen
Datum: zondag 23 juni 2024 om 15:00

Locatie: Martinuskerk
kerkplein 1,7231AE Warnsveld

Beschrijving:

Eind van een tijdperk: Saskia Regtering neemt afscheid van CVZ

Na een indrukwekkende periode van twintig jaar neemt Collegium Vocale Zutphen (CVZ) afscheid van haar geliefde dirigent Saskia Regtering. Dit markante moment wordt gevierd met een feestelijk concert op zondag 23 juni om 15.00 uur in de Martinuskerk in Warnsveld, de thuishaven van het koor. Het concert heeft de toepasselijke titel: The long day closes. Het koor, bestaande uit 38 leden, repeteert wekelijks in Warnsveld en zal na de zomer verdergaan met een nieuwe dirigent.

Het programma voor dit afscheidsconcert is samengesteld door Saskia zelf, waarbij zij carte blanche kreeg. Ze koos voor een mix van favoriete stukken zoals Ralph Vaughan Williams' "In Windsor Forest" en twee korte stukken van Rossini, aangevuld met de "Cantique de Jean Racine" van Gabriel Fauré, Elgars "Lullaby", The Long Day Closes van Arthur Sullivan en andere stukken. De begeleiding op piano wordt verzorgd door Martje van Damme.

U bent van harte uitgenodigd om Saskia Regtering nog eenmaal met ons aan het werk te zien en samen met CVZ een muzikaal tijdperk af te sluiten. Kaarten voor dit bijzondere concert kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via de website cvzutphen.nl