KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Het Broze Paradijs

Koor: Deventer Vocaal Ensemble
Datum: vrijdag 24 mei 2024 om 20:30

Locatie: Bergkerk
Bergkerkplein 14, 7411 EN Deventer

Beschrijving:

Het broze paradijs waar wij in leven staat onder druk. Klimaatverandering en oorlogen zorgen ervoor dat onze wereld flink in beweging is en kwetsbaar blijkt. Wat betekent dit voor ons en onze kinderen?

Het DVE brengt dit belangrijke thema op 24 mei in de Bergkerk onder de aandacht in het concert “Het Broze Paradijs“. Bewegend tussen de kunst van visual artist Sibyl Heijnen bezingen wij de schoonheid van onze planeet, de boosheid over de afbraak ervan en de wens en hoop op behoud van ons broze paradijs. Te horen zijn koorstukken van diverse componisten uit alle tijden, onder andere de romantische ‘Songs of Nature‘ van Dvorak, het heftige ‘Curse upon Iron‘ van Veljo Tormis en het drieluik ‘Cry!‘ (schreeuw en huil in één), gecomponeerd en begeleid op saxofoon door Johan van der Linden. Dit laatste stuk is speciaal voor dit concert gecomponeerd en vormt een terugkerend element in de drie delen van het concert: schoonheid, afbraak, hoop.

Het concert is op 24 mei in de Bergkerk in Deventer, de aanvangstijd is 20:30 uur. De kerk gaat om 20:00 uur open, kaartjes koopt u via onze site: www.deventervocaalensemble.nl. Bij de deur wordt een gratis programmafolder uitgedeeld en na afloop van het concert bieden we u een drankje aan.