KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

'Verkeedr Verbonden' een voorstelling over de kracht van taal

Koor: Gemengd Koor 4 Mei-Projekt
Datum: donderdag 4 mei 2023 om 21:00

Locatie: Doopsgezinde Kerk Groningen
Oude Boteringestraat 33, 9712 GD Groningen

Beschrijving:

Zingend, klappend, schreeuwend, soms fluisterend, soms swingend, verkennen we de kracht van taal in kleine en grote conflicten. ‘Verkeedr verbonden’, de nieuwe muzikale voorstelling van het koor van het 4 Mei-Projekt, toont de kracht en betekenis van taal in al haar facetten. De première is op 4 mei om 21.00 in de Doopsgezinde Kerk in Groningen.

Het programma is gevarieerder dan ooit; Het ritmische Verzet van componist Ronald Poelman op een gedicht van Remco Campert. De stampende aanklacht tegen de ‘roar of war’ in Advance Democracy van Benjamin Britten met een tekst van Randall Swingler. Het swingende jazzy Words van Anders Edenroth.

Op het programma staan twee werken van onze eigen dirigent Robert Ramaker. Dichter Sylvia Dragtstra, ook sopraan in het koor, maakte de tekst voor zijn compositie "De Schaduw van Woorden". Dit werk is speciaal voor ‘Verkeedr Verbonden’ gemaakt.

Meer informatie over deze voorstelling en de voorstellingen in Vries op 7 mei en op 14 mei in de synagoge in Groningen: https://www.4meiprojekt.nl/programma/programma-2023/