KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Vertrouwd en Vreemd

Koor: Vox Clara
Datum: zondag 16 april 2023 om 16:00

Locatie: Dorpskerk
Kerkplein 2 Voorschoten

Beschrijving:

Vox Clara zingt Missa Popularis & The Girl from Aleppo
Op zondag 16 april zal Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara in Voorschoten het werk van twee hedendaagse componisten rond het thema ‘Vertrouwd en Vreemd’ uitvoeren: de Missa Popularis van de Zweedse componist Mårten Jansson en Everyday Wonders: The Girl from Aleppo van de Britse componiste Cecilia McDowall. De Missa van Jansson voelt vertrouwd: de klank en structuur zijn verwant aan een klassieke mis - Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus en Agnus Dei. Tegelijkertijd klinkt in de muziek de invloed van Zweedse volksmuziek door, waardoor het stuk zich onderscheidt van de klassieke voorgangers. Oud en nieuw vloeien zo samen tot ontroerend mooie muziek. The Girl from Aleppo van McDowall is veel moderner van klank en thema. Het werk vertelt het verhaal van de vlucht van het ‘meisje van Aleppo’ met haar zus naar het – hopelijk - veilige westen. Heel actueel. Ritme en klank laten dit verhaal dicht bij ons als luisteraar komen. Het geheel staat onder leiding van dirigente Maria Rosenmöller en wordt begeleid door Noa Eyl op viool en Maciej Wierzcholowski op piano.
Het concert maakt deel uit van de reeks Inloopconcerten van de Dorpskerk in Voorschoten. De aanvang is om 16.00 uur en de toegang is gratis. Bij de uitgang kan eventueel een vrijwillige bijdrage worden gegeven. Op woensdag 5 april 2023 om 20.15 uur wordt het concert ook uitgevoerd in Centrum De Regenboog in Zoetermeer. Ook hier is de toegang gratis.
Vox Clara is een vrouwenensemble van circa 18 vrouwen dat onder de bevlogen leiding van dirigente Maria Rosenmöller steeds een gevarieerd en verrassend muzikaal zangprogramma weet neer te zetten. Altijd staat de klank hierin centraal, van oude tot moderne muziek. Het ensemble viert dit jaar haar 20-jarig jubileum met een jubileumconcert op 25 juni a.s. Voor meer informatie: www.voxclara.nl