KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Tango! | Lustrumconcert Kamerkoor Sine Nomine

Koor: Kamerkoor Sine Nomine
Datum: zondag 18 juni 2023 om 15:00

Locatie: Cultuurkoepel Heiloo
Kennemerstraatweg 464

Beschrijving:

Op zondag 18 juni 2023 viert Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar zijn 45-jarig bestaan met een prachtig concert in de Cultuurkoepel in Heiloo. Tijdens dit concert hoort u twee bijzondere stukken: de Misa A Buenos Aires en het Gloria van Poulenc. Het belooft een meeslepende muzikale beleving te worden!

Misa A Buenos Aires
Misa A Buenos Aires, ook wel Misatango genoemd, van de Argentijnse componist Martín Palmeri, combineert klassieke muziek met tango-invloeden, wat dit werk tot een unieke en boeiende luisterervaring maakt voor zowel liefhebbers van klassieke muziek als van tango.

Het stuk is geschreven voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. De bandoneon, geeft het een typisch Argentijns tintje en maakt het tot een ware tango-beleving. Het is zonder twijfel hét hoogtepunt van het concert.

Gloria van Poulenc
Het Gloria van Poulenc is energieke muziek geschreven voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel. Het is een gevarieerd stuk met mooie, opzwepende delen en rustige, intieme delen, wat het tot een boeiend stuk maakt om naar te luisteren.

Met medewerking van
Het Promenade Orkest, Simone van der Weerden (Bandoneon), Dorine Diemer (piano) en Jeanette van Schaik (sopraan). Het geheel onder leiding van dirigent Paul Valk.