Login
Inloggen

KCB: bruto/bruto per 1 januari 2018

Geplaatst op: 23-10-2017

Zoals u wellicht weet zullen verschillende korenorganisaties nauw gaan samenwerken. In aanloop hiernaartoe zal het KCB met ingang van 1 januari 2018 gaan werken met bruto-bruto-bedragen voor de te verlonen artiesten. Dit wil zeggen dat de bedragen die door de koren afgesproken zijn met de solisten en musici inclusief werkgeverslasten zullen zijn.

NB: dit betreft niet de buitenlanders en de zelfstandige artiesten.

Voor de penningmeester worden de kosten van het concert helderder: het afgesproken bedrag is tevens het totaalbedrag dat de solist kost. De post werkgeverslasten, die tot op heden op de KCB-nota verscheen bij de artiesten die verloond moesten worden, zal verdwijnen.
Voor de solist betekent dit dat de werkgeverslasten van zijn gage worden afgetrokken en dat hij dus netto minder zal overhouden.
In 2017 bedragen de werkgeverslasten zo’n € 35,-. Hoe hoog deze volgend jaar zullen zijn wordt pas aan het einde van het jaar bekend, maar gezien de schommelingen van voorgaande jaren is de verwachting dat deze niet veel zullen afwijken.
Wij vragen de koorbesturen hier rekening mee te houden bij het maken van de prijsafspraken met de artiesten die zij via het KCB willen contracteren voor hun concerten.