Login

Mozart 29!

Begin: 11-10-2019 om 20.00 uur
Eind: 27-05-2020

Locatie: De Burgwal, Burgwal 60 Kampen

Beschrijving:

Het Ars Musica Orkest is een van de nieuwe orkestparels in ons land. Het musiceert onder leiding van Patrick van der Linden en richt zich op klassieke muziek vanaf Bach tot heden.
Het Ars Musica Orkest schuwt het avontuur niet. Vijfentwintig musici spelen Mozarts 29e Symfonie staande en uit het hoofd, wat lef en doorzettingsvermogen vereist. Zo heeft u het nog nooit eerder horen uitvoeren! In dit werk uit 1774 laat de dan 18-jarige Mozart horen hoe hij zijn vleugels uitslaat in symfonische muziek. Hij integreert alles wat hij tot dan toe gehoord heeft tot een klankmirakel ten top. Daarbij is het tegelijk een typisch Mozart-stuk: zijn individuele symfonische stem klinkt luid en duidelijk.
Ook Matthijs Koene, een van de meest vooraanstaande en grensverleggende panfluitisten van onze tijd, gaat het muzikale avontuur graag aan. Matthijs Koene zal schitteren in Mozarts Eerste Fluitconcert.
Slechts de allergrootsten slagen erin hun hoogstpersoonlijke handtekening te zetten onder eigen muziek. tussen oude en nieuwe stijlen.

Mozart – Fluitconcert 2, KV 314
Mozart – Symfonie 29, KV 201

Ars Musica Orkest
Matthijs Koene, panfluit
Patrick van der Linden, dirigent

Prijzen:
Studenten € 10
Rang 3 € 20
Rang 2 € 29
Rang 1 € 38
Toprang: € 45