Login

Concert Petite Messe Solennelle G.Rossini

Datum: 25-05-2019 om 20.15, eind: 21.50

Locatie: Grote Kerk Vlaardingen, Markt 63

Beschrijving:

Op 25 mei aanstaande voert de COV Sursum Corda uit Rotterdam de Petite Messe Solennelle van G.A. Rossini uit in de Grote Kerk in Vlaardingen.
Solisten:
Petra Stoute – sopraan
Florieke Beelen – alt
Leon van Liere – tenor
Patrick Pranger - bas

Dit werk wordt uitgevoerd met begeleiding van een vleugel en drukwindharmonium. Deze worden respectievelijk bespeeld door Alicia Witarsa en Dirk Luijmes. Dirigent is Johan Sonneveld.

De betekenis van het werk ligt in de rijkdom van de muzikale vormen en de speelse lichtheid van de wijze waarop Rosssini de kerkmuziekstijl heeft gebruikt. Het laatste deel met de bede ‘dona nobis pacem’ (geef ons vrede), vormt één van de mooiste muzikale zettingen waarin deze wens ooit is gevat.
De aparte klankkleur (met piano en harmonium) en de gebezigde, eigenlijk vrij wereldse schrijfstijl, die totaal niets gemeen had met oudere liturgische muziek, maakten het stuk vanaf het begin geliefd bij een groot publiek. De muziek doet bij vlagen denken aan opera: onstuimig, en dan weer ingetogen. Strak metrisch, 'contrapuntisch verantwoord', en dan weer lyrisch, onconventioneel in harmonie en melodie.

Kaarten à € 20 via https://cov-sursumcorda.nl of telefonisch 0180-471307, 010-4100138
De toegangsprijs is inclusief programmaboekje en consumptie.