Login

Frisia Cantat

Datum: zaterdag 13 oktober 2018 om 10.00 uur

Locatie: Grote of Jacobijnerkerk, Leeuwarden


Beschrijving:

Leeuwarden - zaterdag 13 oktober 2018
Frisia Cantat een fijne dag zingen, maar ook om te luisteren. Beleef het mee!

Waarom Leeuwarden-Fryslân 2018?
Leeuwarden-Fryslân 2018 biedt iedereen kansen. Daarbij gaat het vooral om meedoen, maar het gaat ook om verbinding met Friesland en de rest van Europa. Friesland wil gastvrij zijn en ervaringen bieden en streeft daarbij concrete doelen na. Waaronder gezamenlijk zingen, nu en in de toekomst. En daar doet de KCZB graag aan mee!

Frisia Cantat is een korendag voor koren uit het hele land die zich presenteren op verschillende podia in Leeuwarden

De Friese korendag wordt al jarenlang gehouden en is uitgegroeid tot een prachtig tweejaarlijks evenement waar rond de 40 verenigingen graag voor het voetlicht treden. Voorgaande edities werden gehouden in Joure en  Bolsward, Franeker en Dokkum.
En voor 2018 heeft de organisatie gekozen voor Leeuwarden, een cultuurstad bij uitstek. Leeuwarden die voor 2018 de titel meekrijgt van dé Culturele Hoofdstad van Europa!

Om 10.00 uur is de opening in De Grote of Jacobijnerkerk in het centrum van Leeuwarden. Het evenement zal plaatsvinden op zes locaties in de binnenstad of in directe omgeving van de binnenstad. O.a. de Grote of Jacobijnerkerk, Waalsekerk, Sint Bonifatiuskerk, Koepeltheater, Doopsgezinde Kerk, Evangelisch Lutherse Kerk.
De koren worden in de gelegenheid gesteld om tweemaal twintig minuten op te treden in twee verschillende kerken. 

De sluiting zal zijn om ongeveer 17.00 uur. Samen sluiten we deze grandioze dag muzikaal af in De Grote of Jacobijnerkerk met een projectkoor, waarvoor de koren in de Region Noord een uitnodiging hebben ontvangen.
Wil je meedoen met dit projectkoor en heb je geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met het secretariaat van de Regio Noord.


Informatie: regionoord@kczb.nlEen leven lang zingen, doet u mee?