Login

Matineeconcert, 100-jarig jubileumconcert

Datum: 26-05-2018 om 16:00 uur, eind: 17:00 uur

Locatie: Petruskerk, Kerkplein 5, Woerden

Beschrijving:

In 2018 viert het Christelijk Oratoriumkoor Woerden haar 100-jarig bestaan. Het hele jaar staat in het teken van dit jubileum. Om dit te vieren organiseren we een gratis matineeconcert op 26 mei in de Petruskerk in Woerden.

Onder leiding van onze dirigent Arthur Koopmans nemen we u, in een concert van een uur, mee langs verrassende klassieke koorwerken. We zingen deel uit de Messiah van G.F. Handel, delen uit het Gloria van A. Vivaldi en het Kyrie uit de Petite messe solennelle van G. Rossini. Maar ook het Magnificat van H. Andriessen en de psalmen 42 en 150 van F. Mendelssohn en C. Franck. De muzikale begeleiding op het monumentale Bätzorgel is in handen van Ad van Pelt.

Verder kijken we vast vooruit naar het concert van 10 november dat we samen zingen met KOV Utrecht in de Jacobikerk in Utrecht. Daar zingen we het oratorium Judas Maccabaeus van Handel. Twee prachtige delen uit dit werk zingen we ook tijdens dit matineeconcert.

Het matineeconcert vindt plaats op zaterdag 26 mei om 16.00 uur in de Petruskerk aan het Kerkplein 5 in Woerden (kerk open vanaf 15:30). De toegang is vrij. Aan de uitgang is wel een collecte ter bestrijding van de onkosten. Na afloop van het concert bent u van harte uitgenodigd voor de receptie met een hapje en drankje in de kooromgang van de kerk. Viert u met ons mee? We hopen u graag te ontmoeten bij het concert en de receptie.