Login
Inloggen

Najaarsconcert Nederlands Concert Mannenkoor(NCM) en Vocalgroup Chantdante

Begin: 2017-09-23 om 19.30 uur
Einde: 2017-09-23 om 21.30 uur

Locatie: Ontmoetingskerk, Spoorstraat 11, te Bodegraven

Beschrijving:

Op ZATERDAGAVOND 23 SEPTEMBER geeft het Nederlands Concert Mannenkoor(NCM) met de Vocalgroup CHANTDANTE een concert in de Ontmoetingskerk te Bodegraven. Twee muzikale partijen met een totaal verschillende sound zullen tijdens dit concert het beste van zichzelf laten horen.

HET NEDERLANDS CONCERT MANNENKOOR(NCM)
bestaat uit ruim 100 ervaren zangers, die vanuit geheel Nederland naar Harderwijk komen om daar te repeteren. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken.

Het repertoire bestaat naast religieuze liederen,spirituals en klassieke werken, ook gedeelten van opera's, musicals en andere vormen van lichte muziek. Het NCM staat onder leiding van de deskundige en bekende dirigent,componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij vele bekend door optredens voor radio en televisie.Ook onze vaste solist de tenor Folkert Vreeken(fort tenor) verleent zijn medewerking.

VOCALGROUP CHANTDANTE
bestaat uit een groep van 10 enthousiaste zangers en zangeressen. Dirigent en muzikaal leider Dirk Jan Warnaar stelde de groep in 1990 samen, en door de jaren heen is het een hechte vriendengroep geworden, die muzikale kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Dirk Jan is in staat het zingen een passend onderdeel te laten zijn van de liturgie. Chantdante heeft haar thuisbasis in Bodegraven. Optredens vonden inmiddels plaats in alle uithoeken van Nederland en zelfs daarbuiten.

Het repertoire is zeer veelzijdig, en bestaat uit zowel kerkelijke als populaire muziek,waaronder, Thomas Morley, Henry Purcell, C.V. Stanford, Margaret Rizza, John Rutter, Gabriël Fauré, Leonard Bernstein en diverse Pop-en Musicalsongs.

Kortom dit unieke concert laat een grote diversiteit aan muzikaliteit horen, die het bijwonen wel heel bijzonder maakt.

Kaarten € 12,50 via e-mail; ncmconcert@ziggo.nl en aan de kerk.

voor informatie: www.ncmonline.nl en www.chantdante.nl