Login
Inloggen

Cathedral Music

Begin: 2017-05-20 om 20.00
Einde: 2017-05-20 om 22.00

Locatie: Dreischor, Adriaanskerk, Ring 1

Beschrijving:

Zaterdag 20 mei a.s. verzorgt Luscinia in de Adriaanskerk te Dreischor een concert met muziek uit de rijke Engelse koortraditie. Kathedrale koorwerken uit de tijd van King Henry VIII en Queen Elizabeth I (16e en vroeg 17e eeuw), en modernere werken (20e eeuw) uit de tijd van King George VI en Queen Elizabeth II.

Luscinia pakt uit! Want Engelse kathedraalmuziek zingen is geen sinecure. Het koor laat zich eens van een andere kant zien. Nu eens geen Bach, Händel of Mozart, maar koorwerken van Engelse origine. Muziek gecomponeerd door onder anderen hofcomponisten uit de renaissance met bekende namen als Thomas Tallis, William Byrd, William Mundy en Thomas Weelkes. Nog altijd staat de zang van beroemde Engelse kathedraalkoren bekend om zijn uitzonderlijke klasse. Luscinia laat de toehoorder zich in zo’n grote Engelse kathedraal wanen. Deze koormuziek zal prachtig tot zijn recht komen in de geroemde akoestiek van de Adriaanskerk.
In het tweede deel van het concert verschuift het accent zich meer richting eigentijdse koormuziek met werken van Herbert Howells, William Walton en tenslotte Benjamin Britten van wie het spectaculaire “Festival Te Deum” ten gehore zal worden gebracht. Het orgel zal een prominente rol vervullen bij deze koorwerken. Het orgel wordt bespeeld door Rien Balkenende en de algehele leiding is in handen van dirigent Wim Boer.
Het concert op zaterdag 20 mei begint om 20.00 uur. Toegang: 15 euro.