Login
Inloggen

Voorjaarsconcert Leeuwarder Bachvereniging

Begin: 2017-05-21 om 15.00 uur
Einde: 2017-05-21 om 16.15 uur

Locatie: Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden

Beschrijving:

Bachconcert op 21 mei in de doopsgezinde Kerk, Leeuwarden

Op zondag 21 mei aanstaande verzorgt de Leeuwarder Bachvereniging (LBV) een voorjaarsconcert in de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden, ’s middags om 15.00 uur. Het koor, onder leiding van Geke Bruining, biedt een programma met werk van J.S.Bach en J.Reinberger. Gezongen wordt Cantate BWV 150, ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ het dubbelkorig motet ´Singet dem Herrn ein neues Lied´ en het ‘Abendlied’ van J.Reinberger. Verder is er instrumentale muziek op het orgel en een solistische bijdrage van de sopraan Elisabeth Kooy, die ook de aria in de cantate voor haar rekening neemt.

De LBV kiest er voor om in de periode na Pasen en voorafgaand aan Pinksteren te zingen en het programma een blijmoedig karakter te geven. In de tijd voor Pasen is de bezinning rond het lijden vaak de hoofdteneur, veelal verpakt in passie-muziek. Het koor wordt begeleid door een klein ensemble met twee violisten, Irene de Boer en Els Veltheer, een fagottist, Dirk Meijer, een cellist, Derk Stegeman en een organist, Broer de Witte, op het kistorgel. De vereniging meent zo een goed programma te bieden dat voor veel muziekliefhebbers toegankelijk is.
Kaarten zijn te bestellen bij koorleden, telefonisch 058-2551355 en via concerten@leeuwarderbachvereniging.nl. Toegangsprijs 18 euro, in de voorverkoop 16 euro. Kinderen gratis.